Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.10.2006. КИЕВ. Блаженніший Митрополит Володимир відвідав урок християнської етики у столичній школі

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир, а також мер Києва Леонід Черновецький, начальник Головного управління освіти і науки Лілія Гриневич і заступник голови КМДА Віталій Журавський відвідали урок християнської етики у столичній школі № 129. Діти, які зустрічали поважних гостей, вручили Блаженнішому Митрополиту Володимиру та Леоніду Черновецькому почесні відзнаки “Соняшник”, які носять учні тільки цієї школи.
Учні першого класу з радістю вітали Блаженнішого Владику та подарували йому картину “Пасхальні куличі”, яку намалювала одна з першокласниць. У свою чергу, на молитовну згадку Блаженніший Митрополит Володимир подарував школі № 129 ікону Божої Матері.
Звертаючись до маленьких дітей, Блаженніший Владика сказав: “Дорогі діти, ми раді вас вітати і бачити за цими партами. Вчіться добре, бо ви майбутнє нашої держави і Церкви. Будьте щасливі, будьте вродливі і радійте від того, що живете і бачите красу оточуючого нас світу. За вірою християн, всю цю красу і нас самих створив Господь Бог, який не залишає дитину впродовж всього її життя. Ми віримо, що з дня в день, з часу в час, ви будете дізнаватись більше про Бога, про абсолютне добро і любов, які повинні панувати між всіма людьми. Тож будьте гідними довіри ваших батьків та викладачів”. Блаженніший Митрополит Володимир благословив першокласників та побажав їм бути щасливими і здоровими.
Розповідаючи про викладання християнської етики, директор школи № 129 зауважила: “Ми показали батькам підручники з християнської етики “Дорога добра”. Батьки погодились, що ці книжки пробуджують тільки світле і добре в серцях дитини. Перший урок, який так і називався “Дорога добра”, дуже сподобався, як дітям, так і батькам, котрі однозначно підтримали предмет “християнська етика в українській культурі””.
На невеличкій прес-конференції, яку організували після огляду школи, мер Києва Леонід Черновецький наголосив: «Сегодня мы презентовали развитие преподавания христианской этики в одной из обычных школ столицы Блаженнейшему Митрополиту Владимиру – Предстоятелю Украинской Православной Церкви. Мы все знаем, что Украина – Православная страна. На уроках, не затрагивая интересы других религий, мы рассказываем о добре и зле, и это только начало. Будут рождаться новые идеи, и Церковь должна принимать в них участие, рассказывая о нашей православной истории. Ни в одной школе предмет не введен насильно. Мы консультировались с Церковью, которая поддержала нашу позицию. Все родители дали согласие. Ведь известно, что православие и украинская культура – вещи неразделимые. Христианская этика – это хорошая предмет, который должен вводиться и в других городах Украины. Предмет «христианская этика в украинской культуре» ведут люди без сана, но Церковь будет проводить семинары и углублять их знания, которыми владеет только Она».

Фото Максима Брусники