Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.10.2006. КІРОВОГРАД. Єпископ Пантелеімон освятив православний просвітницький центр імені святих Кирила і Мефодія

22 жовтня єпископ Кіровоградський і Олександрійський Пантелеімон здійснив освяченя та відкриття новозбудованного православного просвітницького центру імені рівноапостольних Кирила і Мефодія. Він знаходиться в місті Світловодськ на території Свято-Покровського собору. Тут навчатимуться діти від восьми років. Крім навчальних класів, у просвітницькому центрі є кінозал, бібліотека, їдальня на 100 місць, кімната для дітей, де малюки будуть під наглядом виховательки в той час, коли їхні батьки знаходитимуться на богослужіннях.
Протягом чотирьох років учні центру вивчатимуть біблійну історію, християнську етику і естетику, молитви, псалми, краєзнавство. Підібрано досвідчених викладачів з числа священнослужителів та педагогів. Директор просвітницького центру – ієрей Віталій Коваленко.
За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, владика Пантелеімон вручив меценатам будівництва православного просвітницького центру та його будівельникам церковні нагороди.
Цього ж дня з нагоди відкриття просвітницького центру єпископ Кіровоградський і Олександрійський Пантелеімон, директор центру ієрей Віталій Коваленко та спонсор будівництва В. Козярчук влаштували прес-конференцію для журналістів.
Прес-служба Кіровоградської єпархії