Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.10.2006. ПОЛТАВА. Освячено хрест на місці будівництва Свято-Покровської церкви у селі Водяна Балка

За благословенням архієпископа Полтавського і Кременчуцького Филипа, благочинний Диканько-Шишацького округу протоієрей Богдан Брянчик, у співслужінні духовенства благочинія, освятив хрест на місці будівництва Свято-Покровської церкви у селі Водяна Балка Диканського району Полтавської області. На урочистих відправах були присутні голова районної державної адміністрації Любов Лелюк, керівники села та місцевих підприємств.
У святковий день відбувся також урочистий концерт та виступ художньої самодіяльності. Численних богомольців було запрошено до обіду.
Поки що громада тимчасово відправляє богослужіння у пристосованому приміщенні колишнього сільськогосподарського магазину, але у планах — побудова типового храму. Покровська церква стане центром храмового комплексу, до якого увійдуть дзвіниця, приміщення для недільної школи, хрестильня та бібліотека, колодязь.
Благодійником будівництва виступатиме Полтавський обласний благодійний фонд «Вікторія» (керівник — Ірина Бойко).
Наша довідка: Водяна Балка — село в Диканському районі, центр сільської ради, якій підпорядковано села Горянщина, Кононенки, Кратова Говтва, Онацьки. Село виросло в ХІХ сторіччі з невеликого хутора, в якому, за переписом 1859 року, налічувалося лише 8 мешканців. Перепис 1882 року зафіксував уже наявність у селі 277 жителів, а в 1910 тут налічувалося 105 господарств, в тому числі 30 козацьких, мешкало 554 особи. Покровську церкву, яка існувала в селі, було зруйновано в роки войовничого атеїзму.
Прес-служба Полтавської єпархії