Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.10.2006. КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі розпочалися збори священиків, які відповідають за роботу з військовослужбовцями у Збройних силах України та інших військових формуваннях

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та за ініціативою Синодального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, в актовому залі Київської Духовної Академії розпочали свою роботу збори священиків, які відповідають за роботу з військовослужбовцями. У заході беруть участь духовенство з різних єпархій УПЦ, а також представники державної влади та військових і силових структур України.
Робота зборів розпочалася з виступу голови Синодального відділу по взаємодії зі військовими формуваннями нашої держави архієпископа Львівського і Галицького Августина. Владика зачитав привітання Блаженнійшого Митрополита Володимира учасникам зборів, а також виголосив доповідь “Робота священика по духовній опіці військовослужбовців у Збройних Силах і інших військових формуваннях України”. У своїй доповіді владика охарактеризував сучасний стан відносин Української Православної України з різними силовими структурами нашої країни.
Крім архієпископа Августина, з доповідями виступили народний депутат України Ю. Болдирєв, секретарь військового відділу, капітан 1-го рангу В. Кулакевич, співробітник військового відділу диякон Віктор Яценко.
20 жовтня збори продовжаться у Національній академії оборони України, після чого учасники конференції побувають на полігоні МВС України, де буде відслужено молебень в польовому храмі святого архістратига Михаїла, відбудеться ознайомлення з сучасним озброєнням, а також співбесіди з військовослужбовцями.