Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.10.2006. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир очолив вечірнє богослужіння та святкову Божественну літургію у київських храмах

13 жовтня, напередодні свята Покрови Божої Матері, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир очолив вечірнє богослужіння в Свято-Покровському жіночому монастирі. Йому співслужили керуючий справами УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький Митрофан та намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел.
14 жовтня святкову Божественну літургію владики відслужили у співслужінні секретаря Київської Митрополії протоієрея Віталія Косовського, ректора КДАіС протоієрея Миколая Забуги та священнослужителі храму і єпархії в Свято-Покровському храмі, що на вулиці Мостицькій.
Звертаючись до вірних УПЦ, Блаженніший Митрополит Володимир сказав: «Я поздоровляю всіх з престольним святом і нехай покров Божої Матері перебуває завжди з вами. Також сердечно хочу привітати настоятеля протоієрея Бориса Удовенка з його ювілеєм, 70-літтям від дня народження”. Блаженніший Владика подарував йому ікону Божої Матері “Касперську”, яку Свята Церква також чтить в цей день. “ Бажаю, щоб благодать Діви Марії зберігала вас на багато років, щоб ви ще довго служили Божому народові і Матері-Церкві” – сказав Владыка.
Настоятель храму протоієрей Борис Удовенко подякував Блаженнішому Митрополиту Володимиру за те, що Він приїхав розділити радість свята Покрови Божої Матері – перестольного свята храму. Отець Борис зазначив, що Покровський храм простояв віка, переживши руйнування святинь в атеїстичні часи, і з Божої ласки, простоїть ще віка для ниших майбутніх поколінь.