Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.10.2006. КІРОВОГРАД. Спочив у Господі протоієрей Георгій Ружич, священик кафедрального собору на честь Різдва Пресвятої Богородиці

29 вересня о ранковій порі після тяжкої хвороби спочив у Господі священик Кіровоградського Свято-Різда Пресвятої Богородиці кафедрального собору митрофорний протоієрей Георгій Ружич. Перед відходом у вічність, отець Гсоргій прийняв Причастя святих Христових Таїнств.
Відспівування покійного протоієрея Георгія відбулося 1 жовтня у кафедральному соборі. Чин священницькго поховання звершив єпископ Кіровоградський і Олександрійський Пантелеімон. У своєму слові, виголошеному з кафедри собору, владика Пантелеімон відзначив значний вклад отця Георгія у розвиток православноrо життя у місті і висловив щирі співчуття рідним та близьким померлого.
Хресною ходою траурна процесія пройшла центральною вулицею міста до Спасо-Преображенського собору, на території котрого у зеленому куточку поряд з могилою колишнього обласного благочинного протоієрея Всеволода Затовського, і поховали отця Георгія Ружича. Є щось символічне в тому, що його могила знаходиться неподалік від nриміщення недільної школи імені рівноапостальних Кирила та Мефодія.
Протоієрей Георгій Ружич народився 7 лютого 1948 року у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області у сім’ї службовця. Після закінчення середньоосвітньої школи служив в лавах Радянської армії. Вийшов у запас, вступив до Криворізького політехнчного технікуму, якнй закінчив у 1973 році. Працював помічником машиніста тепловоза на залізниці Кривого Рогу. Згодом закінчив Днівропетровську залізничну школу і в 1977-1985 роках працював машиністом тепловоза.
17 листопада 1985 року єпископом Кіровоградським і Миколаївським Севастіаном був рукопокладений у сан диякона, а 14 червня 1987 року – у сан ієрея. У 1989 році за благословенням Святійшого Патріарха Московського і всія Русі Пімена зведений у сан протоієрея. У 1994 році отець Георгій Ружич закінчив повний курс Одескої духовної семінарії.
Вся священицька діяльність отця Георгія була пов’язана з Кіровоградським кафедральнюі собором на честь Різдва Пресвятої Богородиці, де він прослужив 21 рік. Як високоосвічена людина, від якої можна було одержати компетентну відповідь на будь-яке питання, отець Георгій був одним з найкращих вчителів для ставлеників, рукопокладених у духовний сан, яких виховав за роки священницької діяльності не один десяток. Вони низько кланяються йому за науку і завжди з вдячністю будуть поминати його у своїх молитвах.
Отець Георгій користувався любовь’ю у духовенства та парафіян, був прекрасним проповідником. Він дуже любив дітей і часто nроводив з ними цікаві бесіди, а також опікувався над особами, які мають порушення слуху.
Прес-служба Кіровоградської спархії