Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.09.2006. КИЇВ. Прес-служба «5 каналу» розповсюдило офіційний прес-реліз з приводу інциденту у Києво-Печерській Лаврі

У тексті прес-релізу говориться: “Справді, інцидент мав місце. Знімальна група «П’ятого» дійсно розпочала зйомку на території Києво-Печерської Лаври, не маючи на це офіційного дозволу. І не зупинила зйомки на прохання намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архиєпископа Вишгородського Павла. Після чого у представників знімальної групи було відібрано телевізійне обладнання.
На місце події для розв’язання конфлікту згодом прибув генеральний продюсер «5 каналу» Юрій Стець. «В особистій розмові з отцем Павлом, — зазначає Юрій Стець, — я дійсно вибачився за некоректність ситуації, яка виникла з працівниками каналу через відсутність офіційного дозволу на зйомки на території Києво-Печерської Лаври. У свою чергу, працівники Лаври також вибачилися за інцидент, що мав місце, і повернули обладнання. З приводу Наталії Тугузової, яка була у складі тієї знімальної групи, можу сказати, що це одна з наших найкращих журналісток і, відповідно, й надалі працюватиме на «5 каналі». Розмов про її можливе звільнення внаслідок цього інциденту взагалі не було».
Ми не поспішаємо робити висновки і не шукаємо винних, але хочемо наголосити на тому, що професійний обов’язок журналістів бути там, де того потребує суспільство, говорити про те, що викликає найбільшу кількість запитань, і показувати те, на що іноді важко дивитися…
Віримо, що інцидент може бути вичерпаний і сторони досягнуть взаємного порозуміння і примирення».