Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.09.2006. КИРОВОГРАД. Відбулася хресна хода з нагоди 110-річчя освячення Свято-Покровського собору

У день двунадесятого свята Воздвиження Хреста Господнього, православні священики та віруючі, за благословенням єпископа Кіровоградського і Олександрійського Пантелеімона, провели хресну ходу навколо міста Олександрії. Молитовний захід було присвячено 110-річчю освячення Свято-Покровського собору. Він був одним з найвеличніших в Олександрії. У 1937 році войовничі атеїсти знесли його з лиця землі, та волею Божою десять років тому храм знову постав у своїй величі і красі. Перше служіння у новозбудованому соборі відбулося на свято Покрові 14 жовтня 1996 року.
Свято-Покровський собор – головний храм Олександрії, другий в єпархії кафедральний собор.
Учасники хресної ходи завершили її біля хреста на центральній площі міста. Лунали молитви за Україну, жителів міста, прощення гріхів та мир і злагоду. Усі бажаючі могли прикластися до однієї зі святинь – ікони Пресвятої Богородиці, яка збереглася після руйнації Покровського храму.
Слід зазначити, що духовенство та парафіяни собору здійснюють важливе для нашого часу соціальне служіння. Вони відкрили молитовну кімнату при міському центрі для інвалідів та ветеранів, що обслуговує 5 тисяч підопічних. При соборі діє недільна школа, бібліотека православної літератури, центр паломництва до святих місць.