Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.09.2006. ЛУЦЬК. Волинський краєзнавець Володимир Рожко презентував книгу «Українське православне мистецтво Волині ІХ-ХХ століть»

В обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася презентація книги Володимира Рожка «Українське православне мистецтво Волині ІХ-ХХ століть». Подія супроводжувалась піснеспівами вихованців Волинської духовної семінарії. …
Це двадцять третє книжкове «дитя» автора. Книга буде корисна як і студентам духовних закладів, так і молоді, яка цікавиться минулим свого краю. Праця містить сім розділів і кільканадцять підрозділів, які доповнюються численними архівними документами та фотоілюстраціями. Численні авторські розвідки нарешті мали змогу об’єднатися під однією обкладинкою. Особливе зацікавлення викликає розділ, який розповідає про свічки як церковне мистецтво. Приміром, в одному з монастирів Волині Володимир Рожко знайшов дві свічки діаметром 25 сантиметрів та висотою до двох метрів, які використовувалися братчиками протягом століть лише на великі свята.
10 Квартал (Луцк)