Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.09.2006. ВІННИЦЯ. Представники вінницької влади і вінничани розпочали святкування Дня міста молитвою у кафедральному соборі

16 вересня, в день міста Вінниці, до Спасо-Преображенського кафедрального собору обласного центру прибула чудотворна ікона Божої Матері “Зіновинська”, яка прославилася багатьма чудесами. Це стало справжнім подарунком вінничанам від владики Макарія, за благословенням якого образ перебуватиме у соборі до 19 вересня. А сам митрополит Макарій в день Вінниці разом з єпископом Шаргородським Пантелеімоном зершив подячний молебень, на який були запрошені керівники міста і області.
Розпочинати святкуання Дня міста молитвою вже стало доброю традицією вінничан – на цьому наголосив митрополит Макарій, вітаючи присутніх зі святом. Владика відзначив, що Спасо-Преображенський собор, де сьогодні вібувається молитва, був свідком багатьох визначних подій у історії Вінниці. Митрополит Макарій побажав присутнім керівникам, серед яких були і губернатор Вінниччини О. Домбровський, і голова обласної ради Г. Заболотний, і міський голова В.Гройсман, великої мудрості, щоб здобувати славу місту Вінниці. А вінничанам владика Макарій побажав великої милості Божої, достатку, благополуччя і Божого благословення на всі добрі справи.
Прес-служба Вінницької єпархії