Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.08.2006. ГЕЛЬЗЕНКІРХ (НІМЕЧЧИНА). Архієпископ Августин привітав учасників 60-го Конгресу Міжнародної поліцейської автокорпорації

Архієпископ Львівський і Галицький Августин, голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України, привітав учасників 60-го Конгресу Міжнародної поліцейської автокорпорації, що проходить цього року в Німеччині. У рамках конгресу проходять змагання поліцейських, зокрема, чемпіонат Європи з автоспорту. Привітання владики Августина привезла до Німеччини українська делегацією. Варто зазначити, що в минулому такий конгрес проходив в Україні. У вітальному слові архієпископа Львівського і Галицького Августина, зокрема, говориться :
“У непростих історичних умовах формувалася ваша міжнародна поліцейська спільнота. При цьому головним покликанням правоохоронців європейських країн завжди було і залишається служіння інтересам громадян своїх країн, протидія правопорушенням, екстремізму і тероризму, забезпечення дії закону і порядку в наших країнах. Свята Церква завжди благословляла і підтримувала дуже відповідальне і нелегке служіння людей, які мають покликання захищати порядок, мир і спокій у наших країнах, вона постійно молиться про дарування миру і злагоди у суспільстві. Сьогодні саме працівники міністерств внутрішніх справ в усіх європейських країнах забезпечують безпеку своїх громадян, мужньо протидіють терористам, припиняють злі задуми злочинців.
Висловлюючи підтримку зусиллям, спрямованим на підвищення ефективності і професіоналізму, співробітників правоохоронних відомств, які є членами Міжнародної поліцейської автокорпорації, хочу із задоволенням зазначити, що керівний склад Корпорації приділяє особливу увагу не лише професійній і фізичній підготовці особового складу, але і, що не менш важливо, їхньому моральному стану та збереженню кращих традицій світової поліцейської спільноти і вашій корпоративній співдружності. Вірю, що Ваша турбота про поліпшення духовно-морального клімату у правоохоронних колективах сприятливо впливатиме на всі сторони життя і діяльності поліцейських, допоможе їм стати справжньою школою моральності, доблесті і патріотизму.
Особливо хочу щиро привітати пана Голову і членів організаційного комітету автоспортивного відділу поліції м. Гелзенкірхе. Надсилаю слова вітання учасникам 5-го етапу Чемпіонату Європи з автоспорту, всім численним гостям, які прибули з різних країн Європейського дому.
Висловлюючи надію на подальше зміцнення співпраці, щиросердечно хочу побажати всім учасникам „Зоряних перегонів” міцності душевних і тілесних сил, мужності, бадьорості, ентузіазму, мудрості, поміркованості, терпіння, а також благословенних успіхів, при допомозі Божій, у подальшому служінні на користь наших народів і європейського співтовариства. Молитовно бажаю, щоб успішно пройшов цей міжнародний форум-змагання на землі Німеччини!
Хай благословення Боже буде з усіма вами!”