Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.06.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Архієпископ Антоній освятив новозбудований Свято-Пантелеймонівський храм

Архієпископ Хмельницький і Шепетівський Антоній освятив новозбудований Свято-Пантелеймонівський храм в селі Понінка Полонського району. Після освячення престолу і храму владика звершив Божественну літургію у співслужінні духовенства Полонського району.
Владика після хресного ходу привітав усіх з днем Святої Трійці та зі знаменною подією. «Сьогодні, — сказав владика, — не тільки свято Трійці. Відбулося освячення храму, відтак запалилася ще одна духовна лампада на небосхилі нашої Хмельницької єпархії, побудовано ще один корабель спасіння, який усіх тих, хто ходитиме в цей храм, наближатиме до Бога. Бажаю, щоб Дух Святий допомагав, просвітлював і укріплював вас у святій православній вірі».
Архіпастир подякував усім за зусилля, докладені до будівництва храму та його освячення. «Господь не залишить людей, які працювали на благо цієї церкви, і нагородить їх, а тим, хто молився — також велика подяка, адже молитва — це великий труд». Найактивніших благодійників храму архієпископ Антоній нагородив орденами та грамотами.
Прес-служба Хмельницької єпархії