Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2006. ЛЬВІВ. Православні паломники з Канади та США відвідали святині єпархії

У Львівській єпархії перебувала паломницька група зі США і Канади (всього 29 осіб) на чолі з єпископом Оттавським і всієї Канади Серафимом. На запрошення Генерального консула Російської Федерації у місті Львові Євгена Гузєєва єпископ Серафим разом з митрополитом Чернівецьким і Буковинським Онуфрієм, архієпископом Рівненським і Острозьким Варфоломієм, архієпископом Львівським і Галицьким Августином, архієпископом Володимир-Волинським і Ковельським Симеоном взяли участь у святі з нагоди Дня Росії, яке відбулося у Львівському національному академічному театрі опери і балету імені С.Крушельницької. Наступного дня — 10 червня — владики Серафим та Августин у співслужінні сонму духовенства звершили заупокійну Божественну літургію з літією у Свято-Покровській церкві у Червонограді Львівської області.
Владика Серафим від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вручив настоятелю церкви протоієрею Стефану Деркачу орден преподобного Нестора Літописця ІІІ ступеня.
Цього ж дня владики та супроводжуючі їх особи відвідали Свято-Успенську церкву у місті Великі Мости Сокальського району, де їх зустрічав настоятель церкви протоієрей Димитрій Улицький з парафіянами, та церкву святих апостолів Петра і Павла у місті Жовкві, де гостей зустрічав настоятель церкви протоієрей Степан Хомин з парафіянами.
Особливої урочистості додала святу присутність у парафіях раки з часткою мощей святої великомучениці Варвари, що у 1945 році була подарована православній громаді обласного центру і постійно знаходиться у Свято-Георгіївській церкві у Львові. З нагоди свята Трійці та візиту архіпастирів православні парафіяни мали можливість прикластися до мощей у своїх церквах. Рака з часткою святих мощей подорожувала разом з гостями парафіями Львівської єпархії з нагоди ювілею — 1700 років від часу мученицької смерті святої.
Увечері архіпастирі у співслужінні духовенства звершили Всеношну у Свято-Троїцькій церкві у Львові. Під час богослужіння владика Серафим вручив грамоти учасникам фестивалю дитячої церковної творчості «Великдень — 2006», що додало особливої радості юним парафіянам. Кульмінацією візиту заокеанських гостей стало урочисте богослужіння у Свято-Вознесенській церкві у селищі Сулимові Жовківського району. Ще перебуваючи у Канаді, секретар владики Серафима протоієрей Діонісій Пігач висловив бажання свого архіпастиря і всієї паломницької групи помолитися у сільській парафії Львівської єпархії. «Ми всі — міські мешканці, тому нам дуже цікаво молитися у селі». Декілька років тому владика Серафим, перебуваючи у Львівській єпархії, звершував богослужіння в одній з сільських парафій, і таке бажання він висловив знову. Отже, у сільській церкві Сулимова паломники разом з парафіянами молилися на Божественній літургії та Вечірній з коліноприклонними молитвами, як і годиться в цей день. Після богослужіння, яке відправили обидва архіпастирі з сонмом духовенства, відбулося нагородження дітей архієрейськими грамотами та урочистий хресний хід довкола церкви. Стараннями настоятеля церкви протоієрея Григорія Фарата юні парафіяни дали концерт під відкритим небом.
Цього ж дня гостей зустрічали парафіяни церкви всіх святих у селі Сопошині Жовківського району на чолі з настоятелем церкви протоієреєм Богданом Хилинським. Увечері стомлені, але задоволені гості мали зустріч з парафіянами Свято-Георгіївської церкви у Львові.
У своїх проповідях владика Серафим постійно підкреслював важливість віри в житті людини, вірності Богу і Святій Церкві-Матері, закликав до посилення молитов та виявів християнської любові. Владика пояснював православним віруючим про гріх розколу, важливість перебування у лоні канонічної Церкви та про можливість православному християнину причащатися Святих Христових Таїн у православній церкві будь-де на земній кулі.
Архієпископ Львівський і Галицький Августин подарував високому гостю архієрейське облачення, а архіпастир з Канади запропонував оголосити Оттавську і Львівську єпархії побратимами. На згадку про свій візит єпископ Оттавський і всієї Канади Серафим залишив запис у пам’ятній книзі.
Прес-служба Львіської єпархії