Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.05.2006. ІВАНО-ФРАНКІВСЬК. Храм в селі Лісна Слобідка відзначив десяту річницю свого заснування

У день перенесення мощей святителя Миколая, 22 травня, в храмі села Лісна Слобідка Івано-Франківської єпархії було відслужене святкове богослужіння. Архієпископ Івано-Франківський та Коломийський Миколай звершив Божественну літургію у співслужінні духовенства єпархії: секретаря єпархії протоієрея Володимира Боєчка, настоятеля Свято-Духівського храму міста Косова протоієрея Романа Жигалюка, клірика Свято-Успенського собору міста Коломиї протоієрея Василя Ковбаснюка, клірика Благовіщенського храму міста Коломиї протоієрея Віталія Дімнича та настоятеля храму на честь перенесення мощей святителя Миколая протоієрея Олега Федика.
Владика Миколай відслужив також водосвятний молебень, після якого був звершений хресний хід навколо храму. Архіпастир привітав настоятеля храму протоієрея Олега Федика та всіх парафіян з 10-річницею храму: «Кожна цеглина, закладена під час будівництва храму, уособлює жертовність парафіян, які спільними зусиллями спорудили цей Дім Божий і продовжують його облаштовувати. Саме завдяки цій жертовній любові до Господа, храм святкує сьогодні своє 10-річчя».
Архіпастир побажав усьому українському народу милості Божої та заступництва святителя Миколая, в честь перенесення мощей якого побудований цей храм. Парафіяни у відповідь щиро дякували правлячому архієрею за молитви і архіпастирську турботу. Вони також привітали владику з днем небесного покровителя – святителя Миколая. Члени церковного комітету храму подякували настоятелю отцю Олегу за його служіння всі ці роки у їхній парафії та на пам’ять про річницю храму подарували йому ікону Божої Матері.
Прес-служба Івано-Франківської єпархії