Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.05.2006. КРИВИЙ РІГ. Свято-Миколаївська парафія села Рахманів відзначила свій 150-річний ювілей

Громада Свято- Миколаївського храму села Рахманів Криворізької єпархії відсвяткувала ювілей – 150-річчя від дня освячення храму. Божественну літургію очолив єпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем.
За старанне служіння Православній Церкви владика нагородив настоятеля храму протоієрея Сергія хрестом з прикрасами, а після богослужіння відбувся хресний хід.
«Сьогодні ми святкуємо 150-річчя від дня освячення храму, — сказав владика. — Хоча для храму це невеликий вік. Якби каміння вміло говорити, воно багато б чого повідало нам. Насамперед, розповіло про наших благочестивих предків, які власноруч звели такий величний храм. Це великий подвиг. У цьому храмі чинилося беззаконня, але він пережив усі біди. Слава Богові, що храм дожив до свого відродження. Ми бачимо, як далеко він стоїть від міста, але все-таки до нього не заростає стежинка. Я радію, що Господь дав таку можливість разом з вами сьогодні відзначати свято відновлення, ювілей нашого храму. Нехай же молитвами святителя Миколая сяятиме тут слава Божа, а через це — і в кожного з нас храм внутрішній духовно відродиться».
Прес-служба Криворізької єпархії