Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.05.2006. ВІННИЦЯ. Прес-секретар єпархії взяв участь в обласній нараді з питань організації дитячого літнього відпочинку

У приміщенні Вінницької обласної держвної адміністрації відбулась нарада керівників районних відділів освіти з питань організації дитячих літніх таборів в якій взяв участь представник Вінницького єпархіального управління диякон Владислав Демченко. Голова Вінницької облдержадміністрації О.Г. Домбровський розпочав нараду і відзначив необхідність якісного і кількісного підвищення рівня організації відпочинку дітей влітку. Незважаючи на матеріальні, організаційні та інші труднощі що виникли цього року, О. Домбровський наголосив на неможливості зменшення кількості дитячих таборів.
Прес-секретар єпархії о. Владислав розповів у своєму виступі про досвід організації дитячого пришкільного літнього табору “Чадо”, що за благословенням митрополита Вінницького і Могилів-Подільского Макарія вже два роки поспіль діє на базі Вінницької СЗОШ№31. Отець Владислав повідомив, що в цьому році очікується збільшення кількості відпочиваючих в табрі дітей, а також розповів про шляхи вирішення різноманітних проблем, в тому числі і фінансових. “Вихід з ситуації нам підказали самі батьки – сказав диякон Владислав – вони створили батьківський комітет, який організував збір коштів на наступний табір. Таким чином, навіть небагаті парафіяни наших храмів змогли забезпечити відпочинок своєї дитини на це літо”.
Крім цього представник єпархії наголосив на ще одній проблемі – інформаційній. “Для того, щоб табір був цікавим і неординарним, потрібні нові ідеї. о. Владислав наголосив, що разом з довідником про дитячі табори на Вінниччині, який планує видати облдержадміністрація, необхідно почати роботу по збиранню цікавих ідей і гарного досвіду організації дитячого літнього відпочинку на спеціальному сайті, а згодом видати посібник. Вінницька єпархія вже розпочала роботу в цьому напрямку. Наприкінці травня на сайті єпархії з’явиться розповідь про минулорічний табір “Чадо”, а згодом, фоторгафії, враження дітей та розповіді про методику організації цього року в режимі оn-line. Присутні схвально оцінили виступ представника єпархії, а головуючий подякував за корисну для усіх інформацію.
Прес-служба Вінницької єпархії