Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.05.2006. ОДЕСА. Митрополит Агафангел відвідав Оренбурзьку область

У п’ятницю, 19 травня, на запрошення надзвичайного і повноважного посла Російської Федерації в Україні Віктора Черномирдіна та митрополита Оренбурзького й Бузулуцького Валентина митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел у супроводі намісника Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря архімандрита Алексія прибув в Оренбург. В аеропорті гостей зустрічали губернатор Оренбурзької області Олексій Чернишов, мер Оренбурга, митрополит Валентин, керівники міста й області.
Митрополит Агафангел та архімандрит Алексій відвідали місто Саракташ Оренбурзької області й побували у Свято-Троїцькому соборі, при якому знаходяться Будинок милосердя для людей похилого віку, духовне училище, православна гімназія і притулок для 60 дітей-сиріт.
У суботу, 20 травня, митрополит Агафангел і митрополит Валентин відкрили молодіжний фестиваль «Теплота дитячих сердець», що відбувався під патронатом «Газпрому». У своєму виступі митрополит Агафангел від імені Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира привітав присутніх з урочистою подією, яка сприятиме розвитку дитячих талантів і вихованню підростаючого покоління у дусі християнських цінностей.
Того ж дня губернатор Оренбурзької області Олексій Черниш запросив митрополита Агафангела і митрополита Валентина на прийом, влаштований на честь їхнього приїзду. Під час обміну думками щодо різних релігійних і суспільно-політичних аспектів життя України та Росії сторони прийшли до висновку про необхідність і надалі зміцнювати дружні відносини між братніми народами, між Церквою й державою, щоб православні слов’янські країни досягнули справжньої «симфонії» духовних і світських інтересів.
На пам’ять про зустріч митрополит Агафангел вручив Оренбурзькому губернаторові подарунок — книгу про Києво-Печерську Лавру. Ввечері того ж дня владика Агафангел очолив Всеношну в Оренбурзькому Свято-Микільському кафедральному соборі. Йому співслужили намісник Свято-Успенського Одеського чоловічого монастиря архімандрит Алексій та намісник Свято-Данилового Московського чоловічого монастиря архімандрит Алексій.
Прес-служба Одеської єпархії