Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.05.2006. РІВНЕ. Архієпископ Варфоломій зустрів міжнародний хрестний хід, що проходив епархією

З 14 по 18 травня по території Рівненської єпархії проходив Міжнародний хрестний хід за маршрутом Одеса-Мінськ-Сергіїв Посад. Мета хрестного ходу, який проходить під гаслом «Единением и любовью – спасемся», об’єднати православних віруючих України, Придністров»я, Молдови, Білорусії та Росії.
Учасники хрестного ходу за час перебування на Рівненщині побували в Скиту Праведної Анни, що в с. Онишківці, Дубенського р-ну, Різдво-Богородичному та Свято-Георгіївському храмах м. Дубно, Свято-Георгівському храмі-подвір»ї та свято-Воскресенському кафедральному соборі м. Рівне, Свято-Миколаївському Городоцькому жіночому монастирі, Свято-Миколаївському храмі смт. Зоря та Храмі Різдва-Христового у смт. Клевань Рівненського р-ну.
Сотні, а в деяких місцях, тисячі людей збиралися щоб зустріти паломників, поклонитися і піднести свої молитви святим іконам, які паломники несуть з собою.
Коли учасники хрестного ходу 16 травня прибули до м. Рівного, на подвір’’ї Свято-Геогіївського храму-подвір’ї, їх зустрічав архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій, який звернувся із словом привітання. 18 травня, в Різдво-Христовому храмі Городоцького жіночого монастиря, архієпископ Варфоломій звершив Божественну літургію, за якою паломники причастилися Тіла і Крові Христових. Звертаючись до паломників, владика Варфоломій звернувся з напутнім словом до учасників хрестного ходу та побажав їм помочі Божої в далекій дорозі.