Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.05.2006. РІВНЕ. В єпархії зустріли Міжнародний хресний хід

Містами та селами України, Росії та Білорусі проходить Міжнародний хресний хід — він має закінчитися у день пам’яті преподобного Сергія Радонезького в Свято-Троїце-Сергієвій Лаврі. Відвідавши древнє місто Дубно, його учасники у вівторок, 16 травня, досягли міста Рівне. Зустрічати хресний хід з іконами Божої Матері та святих угодників вийшли священики міста на чолі з секретарем єпархіального управління протоієреєм Іоанном Солодчуком. Були тут також насельниці Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря, вихованки Городоцького духовного училища разом із настоятельницею обителі ігуменею Михаїлою (Заєць).
Зустріч паломників відбулася неподалік від Свято-Миколаївського храму міста Рівне, де священики відслужили подячний молебень перед принесеними святими іконами. Далі колона хресного ходу попрямувала однією з головних вулиць міста до Свято-Георгіївського храму — подвор’я Свято-Миколаївської Городоцької обителі. Тут на віруючих чекав архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій зі священиками регіону. Після молебню владика звернувся до віруючих зі словом повчання, в якому сказав, що саме завдяки такому хресному ходу православні віруючі єдиної Православної Церкви трьох братніх народів розділеної колись великої держави знову мають можливість об’єднатися в молитві до Бога.
У середу, 17 травня, хресний хід вирушив центральною вулицею міста до Свято-Воскресенського кафедрального собору. Тут також був відслужений урочистий молебень на вулиці перед храмом, тому що маленьке приміщення підвального храму не змогло б вмістити багатотисячне зібрання православних віруючих. Від кафедрального собору прочани тією ж центральною вулицею вирушили у напрямку Волинської єпархії — завітали до Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря та в інші села, міста й обителі Рівненської єпархії, що зустрічалися на шляху.
Прес-служба Рівненської єпархії