Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.05.2006. ВАРШАВА. Свій перший офіційний візит до православного храму Президент Польщі звершив для молитви за жертв Чорнобиля

Президент Польщі Лєх Качинськи взяв участь у богослужінні за жертвами аварії на ЧАЕС, що відбулось у кафедральному храмі рівноапостольної Марії-Магдалини у Варшаві, очолене Предстоятелем Православної Церкви Польщі Блаженнішим Митрополитом Савою.
За богослужінням були присутніми співробітники канцелярії Президента Польщі, православний архієпископ Вроцлавсько-Щецінський Єремія і єпископ Гайнівський Мирон, представники римо-католицької і євангельсько-аусбургської Церков у Польщі, лідери ісламу та юдаїзму. Під час богослужіння були вознесені молитви за здравіє живих та за упокій душ усіх померлих жертв трагедії.
Лєх Качинськи подякував присутнім за прибуття на молитву і висловив свою радість, що у Польщі різні віровизнання та релігії можуть співіснувати та працювати на благо суспільства. Вказуючи на трагедію Чорнобиля Президент Польщі підкреслив, що це була “катастрофа, що потрясла Білорусь, Україну, частину Росії, але у певній мірі і Польщу. Загинуло багато невинних людей, а також тих, хто прибував з допомогою у подоланні наслідків аварії”.
Митрополит Сава подякував представникам Канцелярії Президента за ініціативу та старання вкладені у організацію богослужіння. “Наша спільна молитва може принести полегшення усім, хто потерпає у наслідок аварії на ЧАЕС, а також укріпити душі померлих” — підкреслив Глава Православної Церкви Польщі.