Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Привітальна грамота Патріарха Московського і всієї Русі Алексія на адресу Собору

ПРИВІТАЛЬНА ГРАМОТА
ПАТРІАРХА МОСКОВСЬКОГО І ВСІЄЇ РУСІ АЛЕКСІЯ НА АДРЕСУ СОБОРУ

Священному Соборові греко-католицької Церкви во граді Львові і всім пастирям і пастві греко-католицької Церкви в західних областях України.

«Всім возлюбленим Божим призваним святим, благодать Вам і мир від Бога Отця нашого і Господа Ісуса Христа».
(Рим. 1, 7)


Важко знайти слова, щоб ними передати Вам всю радість нашу, радість Матері Руської Православної Церкви задля Вас — чад наших, що повертаються в її материнський святий дім, під її покров, в її обійми після стількох літ Вашого перебування осторонь далеко. Неможливо й зміряти всю глибину та ширину тієї любові Матері Церкви, з якою вона відкриває ці свої обійми назустріч Вам, наші дорогі Брати та Сестри во Христі Ісусі. За це ми несказанно дякуємо разом з Вами єдиними устами і єдиним серцем нашому спільному Небесному Отцю і Главі нашої Святої Православної Церкви.
Ваша Мати, Свята Руська Православна Церква, яка нині приймає Вас у своє серце, не переставала протягом усіх цих віків Вашого від неї відчуження зітхати перед Господом, молячи Його милосердя про відновлення нашого єднання та про те, щоб очам Вашим духовим відкрились помилки Римської Церкви й та неправда, яку вона змішала з істиною, відходячи в XI столітті від єдинства з Вселенською Православною Церквою.
Та, славити Бога, молитви св. Церкви нині вислухані. Весь неосяжний сонм святих і праведних нашої Руської Церкви, трудами і подвигами яких вона так пребагато украшена і молитвами яких вона стоїть непорушно, в цей день, ми віруємо, зіллють свою радість і хвалу Богові з нашими. І буде велика радість і на землі і на небі. Воістину — це новий день торжества Православія.
Будемо ж віднині спільно в ограді Істинної Святої Православної Церкви довершувати своє Вічне Спасіння й вести до нього своїх духовних чад. Будьте вірними й слухняними чадами Святої Руської Православної Церкви, а Бог мира й любові нехай буде з усіма Вами від нині й до віку.
Слава Тобі, Христе Боже, надіє наша, слава Тобі.

З БОЖОЇ ЛАСКИ. СМИРЕННИЙ АЛЕКСІЙ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ
І ВСІЄЇ РУСІ.

1946. Березень.
у Москві.