Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.03.2006. КИЇВ. Керуючий Синодальним військовим відділом зустрівся з командуючими Внутрішніми військами

У Синодальному відділі по співпраці зі Збройними Силами і іншими військовими формуванням України архієпископ Львівський і Галицький Августин провів планову зустріч з заступником командувача Внутрішніми військами МВС України генерал-майором Олександром Савченко. У ході зустрічі обговорювались питання душпастирської опіки військовослужбовців Внутрішніх військ. Зокрема, увага акцентувалась на можливості проведення лекційних занять для ознайомлення офіцерів Головного управління Внутрішніх військ з основами православної духовності і культури.
Була досягнута попередня домовленість про можливість проведення подібних заходів, оскільки такі курси успішно діють при Головному Управлінні МВС України.
Генерал-майор Савченко у ході зустрічі підкреслив, що пропозиція впровадження занять з основ православної культури була ініційована самими офіцерами, частина котрих слухала лекції у головному управлінні Міністерства внутрішніх справ України. “Поглиблене вивчення історії та культури свого народу, що нерозривно пов’язана з історією Православної Церкви в нашій державі приносить плідні результати”, — вважають військові.