Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.03.2006. УЖГОРОД. Кандидат на посаду міського голови священик Димитрій Сидор: “Я з однодумцями побудував собор, розбудуємо разом і Ужгород”

В Ужгородському прес-клубі відбулося прес-конференція кандидата на посаду міського голови, настоятеля кафедрального собору протоієрея Димитрія Сидора. Він висловив занепокоєння тим, як закарпатська преса висвітлює виборчу кампанію. Зокрема, публікацію про агітування ним парафіян назвав наклепом. Однак священнослужитель не звертатиметься до суду: „Я поступаю з точки зору християнської етики. Нехай це зостанеться на совісті журналістів. Бог з ними, треба йти далі, до перемоги”.
Найважливішою умовою для розвитку міста, залучення до нього інвестицій кандидат вважає незаплямовану репутацію міського голови. „Я з однодумцями побудував собор, розбудуємо разом і Ужгород, — каже отець Димитрій. — Я архітектор і знаю всі секрети, як правильно розбудовувати місто”.
Він також відповів на питання, чому священик іде на вибори: „У Закарпатті це перший випадок з часів Августина Волошина, коли священик запропонував свою кандидатуру, свої послуги місту. Я хочу довести, що є можливість чесно управляти містом. Мене підтримують не лише православні, а й греко-католики, протестанти, яким імпонує моя програма. Я йду на вибори не як конфесійний кандидат, а як громадянин”.
UA-Reporter