Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.03.2006. СІМФЕРОПОЛЬ. На Масляну прихожани церкви Святої Варвари організували святкові заходи для військовослужбовців окремої бригади берегової оборони ВМС Збройних Сил України

У дні Масляної у військових частинах окремої бригади берегової оборони Військово-Морських Сил Збройних Сил України, де командирами підполковник Ігор Мороховець та майор Віктор Лизень, для особового складу були організовані святкові заходи за участю представників Церкви.
Зокрема, прихожани церкви Святої Варвари села Добре Сімферопольського району разом з її настоятелем, керівником відділу по взаємодії зі Збройними Силами Сімферопольської єпархії отцем Димитрієм організували для матросів святковий стіл.
Отець Димитрій розповів військовослужбовцям про історію та традиції свята Масляної, підкреслив важливість свята, яке відбувається напередодні Великого посту, в житті християн.
Говорячи про мету організованого заходу, отець Димиітрій сказав, що вона перш за все полягає у духовному відродженні та розвитку воїнів.
– Церква накопичила вікові традиції, і ми несемо воїнам наші знання заради світла в їхньому житті. Час невпинно біжить вперед, з ним змінюються смаки та мода, але незмінною залишається повага до християнських традицій. Ми повинні вчитися на наших християнських традиціях. Якщо ми будемо жити за ними, то й життя наше буде іншим: згуртованим, дружним, чистим, – наголосив він. – Повернення воїнів до розуміння слова Господнього, до споконвічних християнських традицій не тільки зменшує кількість воїнів з психічними розладами, але й дає їм можливість зробити усвідомлений моральний вибір під час служби в армії, не допускати негідних вчинків, – підкреслив святий отець.
За словами заступника командира військової частини з гуманітарних питань капітана Олексія Степаненка, зустрічі зі священиками позитивно впливають на воїнів. За його словами, для переважної більшості матросів такі зустрічі – це можливість замислитись над своєю поведінкою та вчинками.
Як зазначив командир однієї з військових частин підполковник Ігор Мороховець, застосування комплексного підходу із залученням до роботи священнослужителів сприяє формуванню воїнів людьми високої моралі, честі, гідності, відповідальності та мужності.
Варто зазначити, що співпраця командування військових частин та священнослужителів не обмежується проведенням святкових заходів. Священики надають дієву допомогу у проведенні профілактичних заходів щодо недопущення в армійських колективах нестатутних взаємовідносин, суїцидів, вживання спиртних напоїв та наркотиків.
Офіційний сайт Міністерства обороні України