Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.01.2006. ХУСТ. Паломники з України відвідали Святу Землю

З 17 по 23 січня 2006 року, за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, група паломників з України на чолі з архієпископом Хустським і Виноградівським Іоанном, архієпископом Аліпієм (Погребняком), єпископом Чернігівським і Ніжинським Амвросієм та єпископом Почаївським Володимиром відвідали Святу Землю.
Після прибуття до святого граду Єрусалиму, паломники відвідали Єрусалимську Патріархію, де були прийняті Патріархом Феофілом. Після привітань владиками новообраного Патріарха, було взято благословіння на відвідання святих місць. У дні перебування на Святій Землі паломники відвідали Вифлеєм, Назарет, Галілею, монастирі Іудейської пустелі, пройшли хресною дорогою Спасителя, поклонилися Голгофі та Живоносному Гробу.
У Надвечір’я Богоявлення владики разом з прочанами були присутні на Патріаршому богослужінні на місці Хрещення Спасителя.
У день Хрещення Господнього арієпископ Хустський і Виноградівський Іоанн, архієпископ Аліпій (Погребняк), єпископ Чернігівський і Ніжинський Амвросій та єпископ Почаєвський Володимир очолили святкове богослужіння у Свято-Троїцькому Соборі Руської Духовної Місії. З особливим благоговінням владики та духовенство звершили божественну Літургію на гробі Господньому у ніч з 21 на 22 січня.
Поклонившись багатьом святиням Святої Землі та помолившись за нашу Святу Православну Церкву, Українську Державу та її боголюбивий народ, паломники повернулися на рідну землю.