Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.01.2006. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Відбулися збори духовенства єпархії

Під головуванням архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія відбулися збори духовенства Хмельницької єпархії. На зборах були присутні 214 священнослужителів. Збори розпочалися доповіддю архіпастиря про єпархіальне життя, існуючі проблеми та способи їх подолання. Після доповіді владики виступив директор Хмельницького інституту МАУП імені Блаженійшого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля УПЦ, Леонід Білий, який розповів про співпрацю інституту з єпархіальним управлінням, а також про основні напрямки роботи нової кафедри теології та Українського Православ’я, яка за благословення архіпастиря, була нещодавно відкрита на базі МАУП.
Зі словом перед зібранням виступив також секретар єпархії протоієрей Олександр Дацюк, який наголосив на необхідності добросовісного виконання усіма отцями настоятелями розпоряджень керуючого архієрея, а також загострив увагу присутніх на необхідності своєчасної подачі інформації про події приходського життя для розміщення на єпархіальному інтернет-сайті і у “Віснику прес-служби УПЦ”. Прот. Олександр підкреслив необхідність розширення місіонерської роботи на місцях через широке залучення ЗМІ, а також вказав на необхідність більш активного впровадження нових навчальних програм у парафіяльних недільних школах.
Завершив збори архієпископ Антоній, який зупинився на ряді важливих питань. Зокрема, він наголосив, що Православна Церква не підтримує жодної політичної партії, тож цим мусять керуватися усі священики на наступних парламентських виборах. Владика також наголосив на необхідності підвищення культурного та освітнього рівня духовенства, з цією метою було вирішено створити курси підвищення кваліфікації з виданням атестаційних посвідчень слухачам. На завершення архієпископ Антоній подякував усім присутнім за участь у зборах і за труди на благо Церкви і народу Божого, закликав до щирої молитви, а також нагадав, що у єпархії відродилося три і відкриті дві нові чернечі обителі, які потребують допомоги і підтримки як матеріальної, так, насамперед, духовної.