Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.01.2006. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт відвідав школу-інтернат

З нагоди святкування Різдва Христового митрополит Луцький і Волинський Ніфонт відвідав Луцьку школу-інтернат, де був присутній на святковому вечері для учнів молодших класів. Подібна зустріч у цьому навчальному закладі відбулася вперше. Вітаючи дітей, владика зокрема сказав: «Сьогодні весь світ святкує Різдво Христове, вітаючи своїх ближніх, кожний намагається поділитися з ними радістю і любов’ю. Прийміть же ж, дорогі дітки, і наші вітання та побажання вам від новонародженного Христа Спасителя Божого благословення, слухняності до вихователів та любові один до одного, щоб вийшовши з цих стін в доросле життя, ви стали гідними членами нашого суспільства». Після цього учні Волинської Духовної Семінарії та учениці курсів регентів-псаломщиків заспівали кілька колядок та поставили для дітей сценку, в якій приймали безпосередню участь і маленькі глядачі. Вони розповідали вірші, співали колядки та відгадували загадки.
На завершення митрополит Ніфонт подарував кожній дитині різдвяний солодкий подарунок та іконку Різдва Христового, освячену на Гробі Господньому в Ієрусалимі.
Дякуючі владиці Ніфонту, директор школи-інтернату А.Дудич сказав, що «ця подія запам’ятається діткам на все життя. Сьогодня я щиро вдячний Вам за те, що Ви знайшли час привітати наших вихованців з Різдвом Христовим. Сподіваюсь, що наша співпраця буде тривати та розвиватися і подібні зустрічі влаштовуватимуться якомога частіше».