Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.01.2006. ВІННИЦЯ. Єпископ Шарогородський Пантелеімон відсвяткував свій 45-літній ювілей

В неділю, 15 січня, у Спасо-Преображенському кафедральному соборі відбулося урочисте богослужіння на честь 45-літнього ювілею вікарія Вінницької єпархії єпископа Шаргородського Пантелеімона. Святкову Божественну літургію очолив керуючий єпархією митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Макарій, якому співслужили архієпископи Переяслав-Хмельницький Митрофан, Хмельницький і Шепетівський Антоній, Лвівський і Галицький Августин, Володимир-Волинський і Ковельський Сімеон та єпископ Полтавський і Кременчуцькій Филип.
По закінченню богослужіння керуючий справами УПЦ архієпископ Митрофан зачитав привітання ювіляру від Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України та указ Його Блаженства про нагородження єпископа Пантелеімона орденом святого князя Володимира ІІ ступеня. З теплими словами до владики звернувся і митрополит Макарій, який поздоровив ювіляра від себе особисто та від імені всіх присутніх на святі архієреїв.
Єпископа Пантелеімона привітали також представники місцевої влади, духовенство з Київської, Вінницької Володимир-Волинскої та Сумської єпархії. Від імені головнокомандуючого ВПС України генерал-полковника Торопчина владику Пантелеімона поздоровив його заступник генерал-лейтенант Онищенко. Вітали владику і численні гості з Сумщини, котрі у свій час допомагали йому відроджувати монастир Глінську Пустинь, та численні парафіяни, які в цей день заповнили вінницький кафедральний собор.
Прес-служба Вінницької єпархії