Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.01.2006. КИЇВ. З нагоди Різдва Христового Блаженніший Митрополит Володимир відправив урочисте богослужіння

У день Різдва Христового Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит
Київський і всієї України Володимир в Свято-Успенському соборі Києво-Печерської Лаври очолив урочисту Божественну Лутургію. Митрополиту співслужили намісник монастиря архієпископ Вишгородський Павел, Керуючий справами Української Православної Церкви архієпископ Переяслав-Хмельницький Митрофан, академічне і лаврське духовенство.
За урочистим богослужінням молились відомі політичні і громадські діячі, представники дипломатичних місії і посольств, високі державні чиновники. Серед них Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, екс-прем´єр Віктор Янукович, колишній міністр культури і мистецтв Юрій Богуцький, Повноважний посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеман, які привітали з Різдвом Предстоятеля та єпископат УПЦ особисто.
“Народження Богомладенця Христа можна помістии у певні часові та історичні рамки (він прийшов у світ понад дві тисячі років тому у Віфлеємі), але значення цієї події виходять поза усякі рамки людських понять, бо своїм пришестям Бог умалив себе до рівня людини, щоб сама людина як творіння Боже отримала можливість обожитись, та прийти до істини і спасіння”, — зазначив у слові проповіді Його Блаженство. Закінчуючи повчання Владика закликав віруючих попросити у Господа благовоління для нашого народу та рідної землі у наступному новолітті. За Божественною літургією прийняли причастя декілька сотень віруючих.