Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.01.2006. КІРОВОГРАД. Єпископ Пантелеімон відправив службу при перепохованні воїнів

За два дні до 62-ої річниці визволення Кіровограда від німецько-фашистських загарбників, на меморіальному кладовищі у Фортечних валах міста Кіровограда відбулося перепоховання 52 солдатів, загиблих у боях за визволення міста Кіровограда від німецько-фашистських загарбників. У цій акції взяли участь керівники області і міста, представники багатьох політичних і громадських організацій, ветерани Великої Вітчизняної війни, чимало жителів Кіровограда.
Ha мітингу-реквіємі виступили голова міської ради М.Чигрин, учасник боїв за визволення міста М. Каліхов, єпископ Кіровоградський і Олександрійский Пантелеімон. “Сьогодні ми низько схилямо голови перед прахом воїнів, полеглих у боях за визволення Кіровограда від фашистів. Мені хочеться щиро подякувати обласній благодійній пошуковій групі “Зірка», яка дбає про те, щоб кожен полеглий солдат був похований з належними почестями», — зазначив у своєму виступі владика.
За пам’ятником невідомому солдату у Фортечних валах з’явились дві свіжі братські могили, у кожну з яких положили труни. Чин поховання здійснив архієрей у співслужінні духовенства обласного центру. Сотні людей підійшли до міста останнього спочинку солдатів, щоб вкинути у ями земний прах. Пролунав війсковий салют. Перед свіжими могилами, віддаючи шану полеглим, пройшли урочистим маршем воїни Кіровоградського гарнізону. Владика Пантелеімон та священнослужителі поклали живі квіти.
У багатоденних кровопролитних боях за визволення міста Кіровограда від німецько-фашистських загарбників віддали своє життя тридцять шість з половиною тuсяч воїнів, партизанів і підпільників. Десять з них стали Героями Радянського Союзу. За час своєї діяльності пошукова група «Зірка» віднайшла 319 останків загиблих солдатів і 2155 вибухонебезпечних предметів.

Прес-служба Кіровоградської єпархії