Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.11.2005. КИЇВ. Архієпископ Львівський і Галицький Августин взяв участь у зустрічі Володимира Литвина з громадськими лідерами, які опікуються військовослужбовцями

Робоча зустріч Голови Верховної Ради Володимира Литвина з лідерами громадських організацій, що об’єднують військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, ветеранів війни, учасників бойових дій та організацій військово-патріотичного спрямування зібрала велику аудиторію. Серед присутніх: голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Г. Крючков, його заступник Б.Андресюк, голова комітету ВР з питань бюджету Л. Супрун, народні депутати України, керівники та уповноважені представники громадських організацій. Українську Православну Церкву представляв архієпископ Августин — голова Синодального відділу УПЦ по співпраці зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України. Проблематика зустрічі стосувалась соціального і правового захисту “людей в погонах” та членів їх сімей, національної безпеки і обороноздатністі держави, законодавчого забезпечення та, у зв’язку з цим, обговорення проекту Закону України “Про Державний бюджет на 2006 рік”. На зустрічі військовими були підняті питання стосовно “безквартирних” офіцерів, низького рівня соціального захисту, неналежного забезпечення ветеранів і членів сімей, що втратили годувальників. Архієпископ Августин акцентував увагу зібрання на проблемах, що перешкоджають нормальному духовному окормленню військовослужбовців, на прикладі досвіду розвинутих країн розкрив перспективність узаконення капеланської служби у лавах діючої армії та інших військових формуваннях.
На завершення зустрічі Головою Верховної Ради присутнім був вручений збірник законодавчих актів з питань національної безпеки і обоброни України.