Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2005. СІМФЕРОПОЛЬ. Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим Борис Дейч і голова Ради Міністрів Анатолій Бурдюгов привітали Блаженнішого Митрополита Володимира з ювілеєм

У привітанні говориться: “Ваше Блаженство, шановний Владико Володимире! Верховна Рада Автономної Республіки Крим і Рада міністрів Автономної Республіки Крим щиросердечно вітають Вас з 70-рІччям з Дня Вашого народження!
З великою повагою до Вас маємо честь засвідчити про те, що кримчани з особливою теплотою і вдячністю цінують Ваші зусилля, направлені на збереження миру між людьми різних релігійних переконань і поглядів, прислуховуються до Вашого твердого, серцем вистражданого слова пастиря, яке завжди закликає всіх нас знаходити силу та творчий потенціал в нетлінних і вічних християнських цінностях, без яких не може бути стабільності в державі, порозуміння і злагоди в суспільстві. Тому так важливо, що Ви завжди з великою віддачею духовних і тілесних сил, прикладом свого життя спонукаєте, щоб шлях кожного із нас пролягав до храму видимого і храму наших душ, де єдиним господарем і суддею можуть бути Божі заповіді і власне сумління.
Ви являєте собою людину мудрості і благочестя і як досвідчений керманич ведете церковний човен шляхом миру серед моря людської злоби і пристрастей.
За роки Вашого Первосвятительського служіння. Ви неодноразово з пастирськими візитами відвідували благодатну кримську землю, на якій тисячу років тому була дарована Свята Православна віра нашому народу і завжди своїми наполегливими молитвами і проповідями Ви надихали кожного із нас на духовну працю, моральне удосконалення, нагадували про святий обов’язок пошани до ближнього, про відповідальність перед Богом.
В цей святковий день бажаємо Вам добра і щастя, з глибокою вірою в те, що Ваші гарячі молитви за духовне відродження нашого народу принесуть усім нам радість і Боже благословення.”