Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.11.2005. ЛУЦЬК. Пройшла регіональна конференція «Місіонерська діяльність духовних навчальних закладів Української Православної Церкви у сучасному світі»

За благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, з нагоди святкування у 2006 р. ювілею 210-річчя Волинської Духовної Семінарії, в стінах цього навчального закладу під головуванням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта була проведена регіональна конференція «Місіонерська діяльність духовних навчальних закладів Української Православної Церкви у сучасному світі». У роботі конференції взяли участь представники таких навчальних закладів: Православного Свято-Тихонівського Гуманітарного Університету (Львівський ЦДН), Почаївської Духовної Семінарії, Кременецького регентського відділення (філіал ПДС), Володимир-Волинського регентського духовного училища, Городоцького духовного училища регентів-псаломщиків, Місіонерського Духовного училища (Полтавська єпархія), Алчевського духовного училища (Луганська єпархія), а також викладачі та вихованці Волинської Духовної Семінарії. Загалом понад 140 учасників. На конференції було заслухано ряд доповідей про місіонерську діяльність вихованців ВДС, а також обговорено перспективи і проблеми місіонерської діяльності духовних навчальних закладів Української Православної Церкви в Західній Україні.
Учасники конференції прийняли звернення до студентів, вихованців і випускників духовних навчальних закладів нашої Матері — Церкви. Також надіслали привітання Його Блаженству, Блаженнішому Володимиру, Митрополиту Київському і всієї України, Предстоятелю Української Православної Церкви з нагоди його славного ювілею — 70-ліття з дня народження.
«Дзвони Волині»