Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.10.2005. РІВНЕ. Розкольники погрожують захопити Воскресенський храм у Острозі

Колишній настоятель Воскресенського храму Острога Ярослав Хаврук, зрадивши священицькій присязі та знехтувавши церковними канонами, таємно вирішив перейти до розкольницького угруповання УПЦ-КП та перевести церковну громаду. З цією метою він 17 жовтня підробив протоколи парафіяльних зборів про перехід в УПЦ КП і подав на затвердження в Рівненську обладміністрацію. Обласна адміністрація, в особі губернатора Василя Червонія, який є старостою Покровського храму УПЦ КП у Рівному та членом Вищої Церковної Ради УПЦ КП, тут же зареєструвала зміни до парафіяльного статуту.
Церковна громада Воскресенського храму, дізнавшись про зраду, не допустила в неділю, 23 жовтня, Ярослава Хаврука та його прибічників до храму.
Архієпископ Варфоломій своїм указом звільнив Ярослава Хаврука від настоятельства у Воскресенському храмі і, згідно Рішення Священого Синоду УПЦ від 29 грудня 2003 року, позбавив його священного сану.
Парафіяни Воскресенського храму стурбовані тим, що прихильники розколу погрожують захопити храм, а місцева влада на чолі з губернатором Василем Червонієм та головою Острозької райдержадміністрації Юрієм Чумаком, замість того, щоб вирішувати питання згідно чинного законодавства, зайняли позицію підтримки дій розкольників.