Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.10.2005. ЧЕРНІГІВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив новозведений храм на честь Святителя Миколая Чудотворця

У суботу, 15 жовтня, в селі Рудня Козелецького району Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир освятив новозведений храм на честь Святителя Миколая Чудотворця.
Село Рудня під час Великої Вітчизняної війни було знищено гітлерівським каральним загоном СС. Через те, що місцеві жителі допомагали партизанам, більшість селян були спалені живцем. Серед загиблих була і мати Олексія Панька. Його змалечку виховували чужі люди. У пам’ять про всіх полеглих цей добродійник збудував у рідному селі Свято-Миколаївський храм.
Після освячення церкви тут було звершено Божественну літургію. Блаженнішому Владиці Володимиру співслужили керуючий Чернігівсько єпархією єпископ Чернігівський і Ніжинський Амвросій та місцеве духовенство. За заслуги перед Українською Православною Церквою та добродійну діяльність Олексій Панько був нагороджений орденом преподобного Агапіта Печерського. Митрополит Володимир подарував новозведеному храму ікону з часткою мощей Святителя Миколая Чудотворця.