Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.08.2005. ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ. Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божествену літургію у Свято-Успенському Зимненському монастирі

Частка мощей святого рівноапостольного князя Володимира, що нещодавно була привезена Блаженнішим Митрополитом Володимиром до Києва, побувала у Свято-Успенському Зимненському жіночому монастирі.
Святкову Божествену літургію у головному храмі монастиря, Свято-Успенському соборі, звершив Блаженніший Митрополит Володимир у співслужінні керуючого єпархією архієпископа Володимир-Волинського і Ковельського Симеона, намісника Києво-Печерської Лаври архієпископа Вишгородського Павла, намісника Почаєвської Лаври єпископа Володимира та духовенства єпархії. У своєму слові Блаженніший Владика наголосив на унікальності поверненя мощей Хрестителя Русі на історичну Батьківщину.
Згодом святі мощі перевезли до древнього Свято-Успенського кафедрального собору Володимир-Волинського. Вулицями міста до самого собору віруючі на чолі з духовенством несли раку з часткою мощей хресним ходом. Божествену літургію у соборі звершив архієпископ Симеон.