Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.08.2005. РІВНЕ. Блаженніший Митрополит Володимир поздоровив ігуменю Корецького жіночого монастиря з 80-річчям

У день пам’яті великомученика Пантелеімона настоятельниці ставропігійного Свято-Троїцького Корецького жіночого монастиря ігумені Наталії (Ільчук) виповнилось 80 років. Урочистості збіглись з прибуттям до обителі мощів святого рівноапостольного князя Володимира, які привіз у Корець Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир. Святиню зустріли на межі міста чисельне духовенство і миряни, паломники з України й інших держав, представники обласної та районної адміністрацій, депутати Верховної Ради.
На Божественній літургії Блаженнішому Владиці співслужили митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, архієпископи Тверський і Каширський Віктор (Росія), Рівненський і Острозький Варфоломій, Львівський і Галицький Августин, Володимир-Волинський і Ковельський Симеон, намісник Києво-Печерської Лаври Павел, єпископи Криворізький і Нікопольський Єфрем та Васильківський Пантелеімон, понад сотня духовенства. Під час Літургії Предстоятель УПЦ від імені Святішого Патріарха Олексія нагородив іменинницю патріаршим наперсним хрестом і орденом преподобного Нестора Літописця І-го ступеня.
Ігуменя Наталія народилась 9 серпня 1925 року у селі Іванівка (Корецького повіту). Шістнадцятилітньою дівчиною у післявоєнні роки прийшла у Корецьку обитель, в котрій подвизається протягом усього життя. Близько півстоліття ігуменя Наталія несе послух настоятельниці. За цей час разом із черницями вона пережила роки атеїстичного свавілля. Завдяки її мудрості та витримці обитель вистояла. Сюди прибували ігумені та насельниці з інших закритих монастирів. Звідси з початку дев’яностих вийшло близько десятка настоятельниць для нововідкритих жіночих обителей в Україні та закордоном. Саме тому у день народження вітати іменинницю прибули сотні черниць, чисельні представники духовенства, можновладці та тисячі віруючих.