Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2005. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви зустрівся з послом Сирії в Україні

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі мав зустріч з Уповноваженим Міністром, Тимчасово повіреним у справах Сирійської арабської республіки в Україні Сулейманом Абудіябом.
Під час зустрічі пан Абудіяб розповів про історію своєї країни, яка тісно пов’язана з християнством. Саме на території сучасної Сирії знаходиться Арамея, жителі якої розмовляють на арамейській мові – мові Спасителя. В столиці Сирії Дамаску був навернений до віри апостол Павел і до наших часів тут зберігся храм, збудований в печері, в якій він переховувався.
Сирійське місто Антіохія було одним з найбільших християнських центрів. Саме тут послідовники Іісуса Христа вперше були названі християнами. Священомученик Ігнатій Богоносець, який прийняв мученицьку кончину в Римі, був Антиохійським єпископом. З цієї Церкви вийшли видатні вчені і оратори, в горах і пустелях усамітнювались преподобні Іоанн Лестивчник та Єфрем Сирін, які стали засновниками перших монастирів.
У сучасній Сирії найбільш розповсюджені дві релігії – православіє і мусульманство, які мирно співіснують одна з одною. Існують випадки, коли рідні брати сповідують один – мусульманство, а інший — християнство. Також часто трапляються випадки міжконфесійних шлюбів.
Пан Сулейман Абудіяб висловив зацікавленість у розвитку стосунків між Україною та Сирією, зокрема у налагодженні паломницьких подорожей православних українців до святинь Сирійської землі.
Інформація і фото диякона Олександра Драбинко