Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.06.2005. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Студенти МАУП ім. Блаженнішого Митрополита Володимира відвідали Свято-Преображенський монастир

З благословення Архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія за підтримки ВО “Держава” у Хмельницькій обл. відбулася екскурсія студентів Хмельницького інституту МАУП імені Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, у Свято-Преображенський жіночий монастир с. Головчинці Летичівського району.
Протягом навчального року студенти груп двух групп МАУП вивчали дисципліну “Основи християнської моралі”, проводили релігієзнавчі конференції й круглі столи, отже екскурсія у жіночий монастир стала семінарним заняттям, яке продовжило тему “Християнська родина. Відносини чоловіка й дружини. Інститут чернецтва”.
Прибувши до монастиря студенти прочули від протоієрея Олександра Дацюка про його давню історію (а монастир було засновано до 16 ст.), про буремні роки богоборства, які пережила обитель у ХХ сторіччі, а також про роки відродження чернечого життя, яке відбулося у 1996 році стараннями архієпископа Хмельницького і Шепетівського Антонія. Після ввідної лекції усі пройшли до Онуфрієвського храму, де почули про те, як потрібно себе поводити, переступаючи поріг храму Божого, для чого треба частіше сповідатися й причащатися Святих Христових Тайн, а також усі приложилися до давньої монастирської святині – чудотворної ікони прп. Онурія Великого. Після відвідання храму студенти побували на джерелі прп. Онуфрія і на березі р. Південний Буг, через яку видні куполи храму с. Марківці – малої Батьківщини Митрополита Київського і всієї України Володимира. Паломники дізналися про біографію цього видатного ієрарха сучасності, що було особливо корисно, адже Хмельницький інститут МАУП носить ім’я Блаженнішого Митрополита. Після екскурсії настоятелька монастиря ігуменія Любов (Піхур) пригостила усіх монастирським обідом і благословила студентів іконами прп. Онуфрія Великого.