Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.06.2005. ОСТРІГ. Старіший священнослужитель нагороджений орденом “Преподобного Нестора літописця”

Настоятель Богоявленського Кафедрального собору м. Остріг і благочинний Острозського благочиння протоієрей Ростислав Трепачук святкував свій 75- літній день народження.
Протоієрей Ростислав Трепачук народився на Рівненщині в православній селянській родині. Закінчивши Волинську духовну семінарію і Московську духовну академію з ступенем кандидат богослов‘я, він був рукоположений в 1957 році у сан священика і на протязі сорока восьми років достойно трудився на пастирський ниві. Йому, як священнослужителю, неодноразово доводилось захищати Православну Церкву в часи хрущовського гоніння і в часи атеїстичного тиску на віруючих. У наш час, коли розкольники неодноразово роблять спроби захопити кафедральний собор в місті Остріг та деякі храми в Острозському благочинні, протоієрей Ростислав мужньо продовжує боронити православну віру і церкву в судових інстанціях.
З нагоди ювілею, архієпископ Варфоломій прибув до Богоявленського кафедрального собору де звершив Божественну Літургію та сердечно привітав протоієрея Ростислава з ювілеєм.
За благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира владика вручив ювіляру високу церковну нагороду — орден “Преподобного Нестора Літописця” другого ступеню, та побажав доброго здоров‘я і помочі Божої в пастирському служінні.