Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.05.2005. ВІННИЦЯ. Відбулась третя Всеукраїнська науково – практична педагогічна конференція “Православ’я в сучасному світі”

Організаторами конференції, яка завершилась у приміщенні Федерації профспілок області, виступили Вінницька і Тульчинська єпархії УПЦ, обласна Асоціація православних педагогів, ряд вищих навчальних закладів Вінниці і громадських організацій.
Відкриваючи конференцію, митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Макарій привітав педагогів і подякував їм за плідну працю по впровадженню у навчальні програми предмету “Основи православної культури”. Владика закликав представників Церкви, Держави і Школи об’єднати свої зусилля у вихованні молодого покоління на православних засадах, а також згадав українських вчених і митців, для яких Православ’я було рідним і знайомим. Митрополит Макарій закликав саме на їхньому прикладі виховувати дітей і молодь.
Крім єпархіального архієрея у роботі конференції взяв участь голова Синодального відділу освіти, місіонерства і катехизації УПЦ єпископ Полтавський і Кременчуцький Филип, який виступив з доповіддю і відзначив високий рівень роботи вінницьких педагогів, зокрема членів обласної асоціації православних педагогів в ім’я святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.
Під час конференції виступали вчені і педагоги, професори, доценти і викладачі вінницьких вузів та вчителі шкіл. Вони ділилися досвідом і обговорювали свої напрацювання за минулий рік. По закінченню роботи конференції було прийняте звернення її учасників до представників влади, Церкви і керівників освіти.
Прес-служба Вінницької єпархії.