Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.05.2005. КРИМ. Уніати рвуться у Ялту

У Ялті відбулося освячення землі, виділеної містом під будівництво першого на Південному березі Криму уніатського храму на честь Перенесення мощів святого Миколая Чудотворця. Мало того, що у регіоні спокон віків ніхто не чув про уніатів, просто нахабною видається репліка місцевого уніатського архієрея “єпископа Василія”, який за повідомленням сайту „Обком” (з посиланням на газету „Ялтинские вести”) сказав, що “80 відсотків українців, які живуть у Ялті, відвідують православні храми, оскільки українських у Ялті немає”.
Високоповажний “єпарх” мабуть дійсно не знає і навіть близько не здогадується про релігійні процеси у регіоні і своїм висловлюваннями показує, що майбутній храм будують з неприхованими прозелітичними цілями для “півтора уніата”. Головний греко-католик півдня України не забув ще раз підкреслити профанацію уніатами основоположної ролі Православ’я у Таврії. Саме Православна Церква протягом віків (у випадку жителів еллінських міст-держав, можна упевнено сказати, що тоді “ще й унії не чуть було”) опікується душами християн на півострові — українців, росіян, греків, болгарів та багатьох інших народностей. А зі слів “спеціаліста випливає”, що православні ялтинські храми нині відвідують хіба що турки і кримські татари.
Уніати, які за словами Шевченка століттями проливали в Україні “широке море сліз і крові”, спалюючи православні храми і монастирі і катуючи православних козаків, сьогодні перевтілюються у “щирих українців” без ніякого сорому.