Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.05.2005. НЕМИРІВ. Блаженніший Митрополит Володимир освятив відбудований Свято-Микільський храм

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир з одноденним архіпастирським візитом відвідав Тульчинську єпархію. Блаженнішого Владику зустрічали заступник голови Вінницької обладміністрації Іван Гамрецький, народний депутат України Григорій Калетнік, голова Неміровської райдержадміністрації Валерій Каричинський, голова райради Олександр Гнатенко, керуючий Тульчинською єпархією єпископ Тульчинський і Брацлавський Іполит.
Головною метою візиту було освячення щойно відновленого храму в ім’я святителя Миколая Мірлікійського чудотворця, що знаходиться в селі Кірово поблизу Немирова. Колись тут стояв дерев’яний Микільський храм, який в часи богоборчого атеїзму був знищений. Новий храм було вирішено зводити з каменю. Ініціатором будівництва, його головним натхненником та меценатом став уродженець Кірова нинішній президент Акціонерного товариства «Укрреставрація» Миколою Орленко . Саме завдяки його турботам у селі не тільки зміг відродитися красень-храм, але й була благоустроєна навколишня територія та придбане все начиння, необхідне для повноцінного літургічного життя парафії.
Чин освячення храму звершив Митрополит Київський і всієї України Володимир у співслужінні єпископа Тульчинського і Брацлавського Іполита та духовенства єпархії. Після освячення Блаженніший Владика подарував молодій громаді образ їх небесного покровителя святителя Миколая. А кожен із присутніх отримав від рук Предстоятеля Церкви в благословення іконку Воскресіння Христового.

Інформація і фото диякона Олександра Драбинко