Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.02.2005. КИЇВ. Православні педагоги підвели підсумки своєї діяльності

У Києво-Печерській Лаврі з благословення Предстоятеля УПЦ відбувся науково-практичний семінар “Православна освіта в державних, приватних і церковних структурах України: досвід і напрацювання. Захід здійснений за ініціативою Синодального відділу катехизації та місіонерства та Всеукраїнського православноого педагогічного товариства й зібрав понад півтора сотні учасників з різник регіонів України — представників відділів міносвіти, Академії наук, науковців та простих викладачів.
У цьому році семінар був розділений на чотири секції: “Дошкільної і молодшої освіти”, “Середньої і старшої школи”, “Вузів та середніх спеціальних установ”, а також традиційно “недільних та церковних шкіл”.
Православні просвітники, привезли на щорічсну зустріч з однодумцями авторськими напрацюваннями (в тому числі відео та аудіо матеріалами), обговорювали методики, учбові посібники і розробки уроків, обмінялись матеріалами.
Педагогів найбільш турбувало питання введення релігійних дисциплін в систему державної освіти, нагальна необхідність кваліфікованих кадрів, нестача фінансування та адміністративні питання. Нинішній семінар розкрив величезний моральний потенціал православної педагогіки у сучасних реаліях майже повної відності виховного процесу у школі.