Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Медична конференція в Житомирі

Медична конференція в Житомирі “Церква і медицина”

За благословенням єпископа Житомирського і Новоград-Волинського Гурія у конференц-залі Центральної міської лікарні №2 пройшла конференція медичних робітників і священнослужителів обласного центру “Церква і медицина”. На початку заходу до присутніх з вітальним словом звернувся депутат міськради І. Синьов, який побажав медикам та духовенству плідної співпраці.
Метою зустрічі стало обговорення багатьох злободенних питань сучасності та їх розгляд з точки зору богослов’я і сучасної медицини.
У рамках заходу ієрей Андрій Боклан виступив з доповіддю “Погляд Православної Церкви на сучасну медицину”, ігумен Гавриїл (Вардаєв) у своїй доповіді “Вбивство беззахисних” підняв проблему абортів, ієрей Андрій Авдєєв розповів про деструктивний вплив сект на свідомість своїх адептів.
Учасники зустрічі підтримали ідею частішого проведення подібних заходів і звернули увагу на те, що в лікувальних заходах особливо потрібні лікарі душ і тілес. Священнослужителі Житомирської єпархії мають намір провести подібні зустрічі не лише у лікарнях, але й в учбових закладах міста.