Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.01.2005. ВІННИЦЯ. Митрополит Макарій освятив новий храм у селі Високе

Митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Макарій освятив новий храм на честь преподобного Онуфрія Великого у с. Високе Томашпільського району. Прекрасний храм, прикрашений розписами і різьбленим іконостасом роботи місцевих майстрів, виріс тут за два роки завдяки щирим меценатам, серед яких владика Макарій особливо відзначив керівника місцевого сільськогосподарського підприємства, депутата обласної ради І. Спориша. Після богослужіння у присутності чисельних гостей, митрополит Макарій вручив жертводавцю високу нагороду Української Православної Церкви – орден преподобного Нестора Літописця ІІ ступеня та грамоту Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Інші меценати отримали з рук владики благословенні грамоти.
Після освячення архієрей звернувся до присутніх зі словом, в якому особливо наголосив, що ті, хто сьогодні знаходять сили і можливості побудувати чи відродити храм, отримають велику милість від Бога і вдячність від людей. “Іноземці, які приїжджають до нашої країни, дивуються, що ми, при усій нашій бідності будуємо такі прекрасні храми. Але для нас тут нічого дивного немає, адже ми приносимо Богу найкраще, що у нас є. І в цьому я бачу запоруку благовоління Божого до нашого народу і майбутнє процвітання України” – сказав митрополит Макарій.
На святковому богослужінні були присутні багато жителів з навколишніх сіл і гості із Вінниці, серед яких голова обласної ради Ю. І. Іванов.
Прес-служба Вінницької єпархії