Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.12.2004. КИЇВ. Відбулась зимова сесія Священного Синоду Української Православної Церкви

Сьогодні у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира відбулась зимова сесія Священного Синоду Української Православної Церкви. У ній прийняли участь митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, архієпископ Івано-Франківський і Коломийський Николай, архієпископ Черкаський і Канівський Софроній і єпископ Полтавський і Кременчуцький Филип.
Блаженніший Митрополит Володимир, відкриваючи засідання Синоду підвів підсумки поточного року, відзначив досягнення та проблеми життєдіяльності УПЦ. Предстоятель Церкви вручив високі нагороди Митрополиту Онуфрію та архієпископу Николаю, які у минулому році відзначили ювілеї.
Члени Синоду обговорили соціально-політичну ситуацію у країні, схвалили позицію Предстоятеля УПЦ, яка міститься у офіційних зверненнях до народу України. Архієреї висловили впевненість, що в нових політичних реаліях продовжиться співробітництво Церкви і держави на ниві служіння людині і народу.
Священний Синод ухвалив відкриття Свято-Троїцького чоловічого монастиря у селі Вільхівці Тячівського району Закарпатської області. Рішенням Синоду була створена місія «Духовне просвітництво». У зв’язку з переводом Хустського Духовного училища з села Великі Ком’яти у місто Іршаву, воно перейменовано у Мукачівське Духовне училище й підпорядковано керуючому Мукачівською єпархією.
У зв’язку з семидесятилітнім ювілеєм Предстоятеля УПЦ, яке буде відмічатиметься у наступному році, створена ювілейна комісія під головуванням керуючого справами УПЦ архієпископа Переяслав-Хмельницького Митрофана.
Для участі у зимово-весняній сесії призначені митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, єпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем.
Священний Синод розглянув інші питання церковного життя.
Закриваючи засідання Блаженніший Митрополит Володимир поздоровив архієреїв з наступаючим Новим Роком та Різдвяними святами.