Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.12.2004. ЧЕРНІГІВ. Відбудуться “Різдвяні православні зустрічі”

Лекції православних священиків, показ відеофільмів духовно-релігійного змісту та презентації нових православних видань проходитимуть 5 і 6 січня в чернігівському кінотеатрі ім. Щорса. Благословення на проведення місіонерської акції “Різдвяні православні зустрічі” дав єпископ Чернігівський і Ніжинський владика Амвросій. Очікується, що Його Преосвященство сам відкриватиме цей захід 5 січня о 9.00 і виступить з проповіддю на тему “Значення Різдва Христового в житті кожної людини”.
У програмі — перегляд документального фільму “Небесна літургія” про Всеукраїнський “хресний літ”. Це сталося влітку 2003 року, коли кілька чудотворних ікон на літаку облетіли територію всієї України. Серед них була і славнозвісна “Домницька” ікона Божої Матері, яка знаходиться у Домницькій Різдва-Богородицькій обителі Менського району на Чернігівщині. Фільм був учасником цьогорічного міжнародного фестивалю православних фільмів і програм “Покров”, а його “продюсер” — чернець Домницької обителі о. Созонт – отримав грамоту журі фестивалю. Також будуть показані фільми “Стопами Ісуса Христа” (про Різдво), “Замах на свободу” (про шкідливість впливу тоталітарних сект), “Преподобний Лаврентій Чернігівський” та інші.
Під час “Різдвяних православних зустрічей” жителі нашого міста зустрінуться з шанованими священиками: ігуменом Іоною (Пироговим), настоятелем храму Всіх Чернігівських святих о. Петром (Казновецьким), настоятелем храму на честь Архістратига Михаїла о. Іоанном (Яремою), почують спів місцевого барда Олександра Барабаша, зможуть купити православну літературу і періодику, ікони, аудіо та відеокасети.
Ініціатором та організатором проведення акції є товариство православних християн Чернігова, про місіонерську діяльність якого вже повідомляла єпархіальна газета “Троїцький вісник”. Контактний телефон оргкомітету: 174-179
Прес-служба Чернігівської єпархії