Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.11.2004. ХУСТ-МУКАЧЕВО. Керівники Православних єпархій Закарпаття закликають до спокою та милосердя

У зв’язку з напруженою політичною ситуацією навколо виборів Президента України архієпископ Хустський і Виноградівський Іоан та епископ Мукачівський і Ужгородський Агапіт виступили зі зверненням до пастви, в якому говориться:
«Дорогі брати і сестри!
Ми, православні архієреї Закарпаття, серйозно занепокоєні нинішньою політичною ситуацією, що склалася внаслідок виборів Президента України, не можемо стояти осторонь доленосних подій, що визначають майбутнє нашої держави.
Усвідомлення небезпеки та міжконфесійної ворожнечі, як і власний релігійний і пастирський обов’язок, спонукає нас в цей відповідальний час звернутися до Вас, боголюбиві закарпатці, із закликом забезпечення громадянського миру, спокою і стабільності.
Нас непокоїть нагнітання невиправданих пристрастей навколо виборів Президента України, намагання внести розбрат між людьми та провокування конфліктів. Очевидно, що такі спроби можуть зробити своє зле діло — сіяння нервозності, непевності, невір’я, погіршення міжнаціональних та міжконфесійних відносин.
Кожна спільнота має свої власні погляди на служіння суспільству й кожному зокрема. Та всіх нас єднає турбота про долю людей, віра у те, що український народ спроможний влаштувати своє земне буття у відповідності до Божої правди та законів держави.
Закликаємо усіх Вас, незалежно від політичної і релігійної орієнтації до милосердя, просимо зберігати спокій, відкласти вбік чвари, не допускати проявів ворожнечі, екстремізму і нетерпимості.
“Вітайте один одного цілуванням любові. Мир вам усім у Христі Ісусі”
( Петр.5.14).
Молимось разом з Вами !»