Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.11.2004. КИЇВ. Представники Союзу православних братств проводять хресні ходи на Майдані Незалежності

З 24 листопада Союз Православних Братств України проводить хресні ходи від Успенського собору Києво-Печерської Лаври до Святої Софії .Проходячи через територію, яка безпосередньо прилягає до заблокованих маніфестантами Верховної Ради, Кабінету Міністрів та Майдан Незалежності, віруючі та духовенство намагаються молитвами, кадильним димом та освяченою водою розігнати зловісні руйнівні сили, які опанували у ці дні столицю України.
Чисельні гості Києва, прибулі з гір і полонин Львівщини і Прикарпаття здебільшого зустрічають молитовну процесію окликами “Ганьба” або “Ющенко”, проте значна кількість маніфестантів хреститься і прикладається до ікон. Попри всі спроби зупинити хресний хід, він проводиться щоденно. Маніфестанти перестали чинити віруючим перешкоди, і навіть організували супровід для хресного ходу. З початку хресних ходів у Києві поведінка оппозиціонерів стала значно спокійнішою, зменшилась їх збудженість та агресивність.
Члени Союзу православних братств України закликають усіх до молитви за відновлення суспільного спокою, громадянської злагоди та встановлення у державі законної влади.